Forum Grada Ivanca

Teme foruma Projektnog ureda Grada Ivanca => Kako dobiti bespovratna sredstva za projekte u turizmu(Osvrt na program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“)? => Autor teme: Blaženka1 - Srpanj 14, 2016, 02:45:43 poslijepodne

Naslov: Izletište na Voći
Autor: Blaženka1 - Srpanj 14, 2016, 02:45:43 poslijepodne
Lijepi pozdrav,
Moja obitelj već dugo godina ima OPG . Želja nam je otvoriti izletište. Konkretno radi se o mjestu Donja Voća. Čitala sam da su sredstva sada dobivali i OPG. Koje su to onda mjere bile za nas? Spada li i tu naše obiteljsko gospodarstvo? Tko se mogao sad na tome prijavljivati? Za što bi mi mogli tražiti sredstva?
Naslov: Odg: Izletište na Voći
Autor: Projektni ured Grada Ivanca - Srpanj 15, 2016, 10:00:42 prijepodne
Poštovana,

Vi ste čitali o rezultatima natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva kojeg je raspisalo krajem travnja 2016. godine  Ministarstvo turizma. Navedeni natječaj je zatvoren 31. svibnja 2016. Tako da se trenutno nije moguće prijaviti, ali se ova vrsta natječaja otvara svake godine pa ukoliko ste zainteresirani prilagodite svoje projekte i poslovanje za prijavu iduće godine.

Konkretno, u ovom natječaju OPG –ovi su bili prihvatljivi za Mjeru A3 . Seljačko domaćinstvo, a prihvatljive aktivnosti u toj su mjeri bile vezane uz  obnovu, proširenje i uređenje postojećeg seljačkog domaćinstva.

U upitu niste naveli pruža li Vaše obiteljsko gospodarstvo već turističke/ugostiteljske usluge?
Naslov: Odg: Izletište na Voći
Autor: Blaženka1 - Srpanj 18, 2016, 08:47:22 prijepodne
Imamo prigodan prostor za manje proslave koje smo do sad i organizirali, rođendane,godišnjice, krštenja. S obzirom da je izletište naš obiteljski posao mi bi taj prostor koji imamo proširivali pa nas zato zanimaju bespovratna sredstva.
Naslov: Odg: Izletište na Voći
Autor: Projektni ured Grada Ivanca - Srpanj 19, 2016, 12:14:39 poslijepodne
Poštovana,

Što se tiče natječaj Konkurentnost turističkog gospodarstva pozivamo vas da natječaj pratite i dogodine te se prijavite ukoliko će vam dogovarati uvjeti natječaja. Ove godine opremanje i proširenje postojećih kapaciteta bila je prihvatljiva aktivnost.

Za razvoj turizma dostupne su i mjere iz Programa ruralnog razvoja, to su podmjere 6.2. i 6.4. Ukoliko ste zainteresirani pozivamo Vas da se od sutra priključite forumskoj raspravi koja će biti isključivo na temu Mjere 06 ili nas kontaktirajte na mail projektni.ured@ivanec.hr kako bismo dogovorili individualni sastanak i daljnju suradnju.