Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Poruke - Projektni ured Grada Ivanca

 Str: [1]
1
E-impuls / Odg: Tko se može prijaviti?
«  u: Kolovoz 26, 2016, 11:30:09 prijepodne »
Poštovani,

ponudu nije potrebno priložiti. Ponuda Vam je važna informativno, za Vas kako biste u troškovniku prikazali realne i vjerodostojne iznose.

Ukoliko imate još nekih nedoumica ili pitanja pozivamo Vas na prezentaciju „E – impulsa“ koju će održati zaposlenici Projektnog ureda Grada Ivanca, u utorak, 30. kolovoza 2016. godine, u 18 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Ivanca.

2
Mjera 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja / Odg: Poticaji
«  u: Srpanj 26, 2016, 07:42:38 prijepodne »
Poštovani,

U mjeri 6 dostupne su dvije podmjere: 6.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima te 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Ukoliko ste mlađi od 40 godina, a vaše gospodarstvo pripada ekonomskoj veličini od 8.000 do 49.999 EUR, tada ste prihvatljiv prijavitelj za podmjeru 6.1. U slučaju podmjere 6.3. potrebno je da vaše gospodarstvo pripada ekonomskoj veličini od 2.000 do 7.999 EUR.
U podmjerama 6.1. i  6.3. prihvatljivi su troškovi ulaganja za: kupnju domaćih životinja, sjemena, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i drugo.

Intenzitet potpore u obje mjere (6.1. i 6.3.) je 100%. Visina potpore u podmjeri 6.1. za mlade poljoprivrednike iznosi 50.000 EUR, a u podmjeri 6.3. za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava 15.000 EUR.

U trenutku podnošenja zahtjeva poljoprivredno gospodarstvo mora biti upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.3
Poštovana,

Što se tiče natječaj Konkurentnost turističkog gospodarstva pozivamo vas da natječaj pratite i dogodine te se prijavite ukoliko će vam dogovarati uvjeti natječaja. Ove godine opremanje i proširenje postojećih kapaciteta bila je prihvatljiva aktivnost.

Za razvoj turizma dostupne su i mjere iz Programa ruralnog razvoja, to su podmjere 6.2. i 6.4. Ukoliko ste zainteresirani pozivamo Vas da se od sutra priključite forumskoj raspravi koja će biti isključivo na temu Mjere 06 ili nas kontaktirajte na mail projektni.ured@ivanec.hr kako bismo dogovorili individualni sastanak i daljnju suradnju.

4
Poštovana,

Vi ste čitali o rezultatima natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva kojeg je raspisalo krajem travnja 2016. godine  Ministarstvo turizma. Navedeni natječaj je zatvoren 31. svibnja 2016. Tako da se trenutno nije moguće prijaviti, ali se ova vrsta natječaja otvara svake godine pa ukoliko ste zainteresirani prilagodite svoje projekte i poslovanje za prijavu iduće godine.

Konkretno, u ovom natječaju OPG –ovi su bili prihvatljivi za Mjeru A3 . Seljačko domaćinstvo, a prihvatljive aktivnosti u toj su mjeri bile vezane uz  obnovu, proširenje i uređenje postojećeg seljačkog domaćinstva.

U upitu niste naveli pruža li Vaše obiteljsko gospodarstvo već turističke/ugostiteljske usluge?

5
Projektni ured Grada Ivanca / Odg: Svrha foruma
«  u: Srpanj 11, 2016, 02:43:42 poslijepodne »
Poštovani,

prije svega želimo Vam se zahvaliti na podršci. Drago nam je što je ovakva vrsta usluge prepoznata od strane poduzetnika na širem ivanečkom području. Projektni ured Grada Ivanca nudi konzultantske usluge pripreme projektne dokumentacije koje s besplatne za sve zainteresirane do 31.12.2016. godine.

Što se tiče Vašeg upita molimo Vas kontaktirajte nas na sljedeći mail: projektni.ured@ivanec.hr kako bi mogli detaljnije raspraviti o toj temi

6
Kako pripremiti projekt da bude prihvatljiv/prijavljiv? / Odg: Pitanje
«  u: Srpanj 08, 2016, 01:14:11 poslijepodne »
Poštovani,

Za OPG-ove su dostupne mjere iz Programa ruralnog razvoja.
Ukoliko se Vaš OPG bavi svinjogojstvom skrećemo Vam pažnju na mjeru 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – sektor svinjogojstva i peradarstva. Prihvatljivi materijalni trošak  za sufinanciranje od Vašeg interesa je  ulaganje u građenje i/ili opremanje objekata za životinje, uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva prihvatljivi su prijavitelji i za mjere:

6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima i 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava
Prihvatljivi  troškovi u navedenim mjerama su  kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala; kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda; podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada; uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje; građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe; kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta; kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme

S obzirom da u pitanju niste naveli nikakve podatke o svom OPG-u pozivamo Vas da nas za više konkretnih informacija kontaktirate radnim danom od 7-15 sati na telefon 042/645-482 ili na mail adresu projektni.ured@ivanec.hr .

7
Kako pripremiti projekt da bude prihvatljiv/prijavljiv? / Odg: Obrt
«  u: Srpanj 06, 2016, 12:40:23 poslijepodne »
Poštovani,

u najavi je natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta E-Impuls. Prihvatljivi prijavitelji su mikro i mala poduzeća (prema uredbi Europske komisije poduzeća s manje od 10 zaposlenih smatraju se mikro poduzećima, dok su ona s manje od 50 zaposlenih mala poduzeća). Intenzitet potpore po projektu je 65% ukupno prihvatljivih troškova za mala poduzeća, odnosno 85% za mikro poduzeća. Najmanji iznos potpore koji se može dodijeliti po projektu iznosi 30.000,00 kn. Otvaranje E-Impulsa očekuje se tijekom srpnja. Za sve dodatne informacije obratite se Projektom uredu Grada Ivanca. Ako želite, možemo se dogovoriti za individualni sastanak na kojem ćemo provjeriti mogućnosti za suradnju. Kontakti su dostupni na web stranicama Grada Ivanca.

Za praćenje svih informacija o natječajima iz nacionalnih i europskih fondova preporučamo stranicu www.strukturnifondovi.hr

S poštovanjem,

Projektni ured Grada Ivanca

 Str: [1]