Novi Postovi

 Str: 1 [2] 3
11
E-impuls / Tko se može prijaviti?
« Zadnji post od Nikola u Kolovoz 04, 2016, 12:00:46 poslijepodne »
Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro i mali poduzetnici sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća. Mikro poduzeće se smatra poduzeće od 1-9 zaposlenih, a malo poduzeće se smatra od 10-49 zaposlenih. Također, potencijalni prijavitelji moraju biti registrirani za gospodarsku djelatnost u sektorima u kojima su prihvatljiva ulaganja prilikom podnošenja projektne prijave koja su sljedeća:
a) C Prerađivačka industrija, svi izuzev skupina: 12.0 Proizvodnja duhanskih proizvoda, 25.4 Proizvodnja oružja i streljiva, 30.4 Proizvodnja vojnih borbenih vozila b) F Građevinarstvo, samo skupine: 43.2 Elektroinstalacijski radovi, uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije i plina i ostali građevinski instalacijski radovi, 43.3 Završni građevinski radovi, 43.9 Ostale specijalizirane građevinske djelatnosti; c) J Informacije i komunikacije; d) M Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti,samo skupine: 71.1 Arhitektonske djelatnosti i inženjerstvo te s njima povezano tehničko savjetovanje, 74 Ostale stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti 74.1 Specijalizirane dizajnerske djelatnosti i 74.2 Fotografske djelatnosti.
12
Mjera 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja / Odg: Poticaji
« Zadnji post od Projektni ured Grada Ivanca u Srpanj 26, 2016, 07:42:38 prijepodne »
Poštovani,

U mjeri 6 dostupne su dvije podmjere: 6.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima te 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Ukoliko ste mlađi od 40 godina, a vaše gospodarstvo pripada ekonomskoj veličini od 8.000 do 49.999 EUR, tada ste prihvatljiv prijavitelj za podmjeru 6.1. U slučaju podmjere 6.3. potrebno je da vaše gospodarstvo pripada ekonomskoj veličini od 2.000 do 7.999 EUR.
U podmjerama 6.1. i  6.3. prihvatljivi su troškovi ulaganja za: kupnju domaćih životinja, sjemena, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i drugo.

Intenzitet potpore u obje mjere (6.1. i 6.3.) je 100%. Visina potpore u podmjeri 6.1. za mlade poljoprivrednike iznosi 50.000 EUR, a u podmjeri 6.3. za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava 15.000 EUR.

U trenutku podnošenja zahtjeva poljoprivredno gospodarstvo mora biti upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.


13
Mjera 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja / Poticaji
« Zadnji post od Ivica P u Srpanj 22, 2016, 10:27:33 prijepodne »
Lijepo Vas pozdravljam,

Mene zanima ova mjera 6, ali ovaj dio što se tiče ulaganja u poljoprivredu. Moje obiteljsko gospodarstvo uzgaja razne žitarice, naglasak je na ječmu i hmelju, imamo potencijala da bi se širili,ali nemamo sredstva za to. Zarada nam je mala jer nas guši konkurencija izvana, sve uvozimo. Zato mi trebamo ove poticaje za bespovratnim sredstvima od Europe.  Možete mi reći koji su uvjeti i kakve je to procedura i u što bi mi to mogli uložiti?
14
Poštovana,

Što se tiče natječaj Konkurentnost turističkog gospodarstva pozivamo vas da natječaj pratite i dogodine te se prijavite ukoliko će vam dogovarati uvjeti natječaja. Ove godine opremanje i proširenje postojećih kapaciteta bila je prihvatljiva aktivnost.

Za razvoj turizma dostupne su i mjere iz Programa ruralnog razvoja, to su podmjere 6.2. i 6.4. Ukoliko ste zainteresirani pozivamo Vas da se od sutra priključite forumskoj raspravi koja će biti isključivo na temu Mjere 06 ili nas kontaktirajte na mail projektni.ured@ivanec.hr kako bismo dogovorili individualni sastanak i daljnju suradnju.
15
Imamo prigodan prostor za manje proslave koje smo do sad i organizirali, rođendane,godišnjice, krštenja. S obzirom da je izletište naš obiteljski posao mi bi taj prostor koji imamo proširivali pa nas zato zanimaju bespovratna sredstva.
16
Poštovana,

Vi ste čitali o rezultatima natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva kojeg je raspisalo krajem travnja 2016. godine  Ministarstvo turizma. Navedeni natječaj je zatvoren 31. svibnja 2016. Tako da se trenutno nije moguće prijaviti, ali se ova vrsta natječaja otvara svake godine pa ukoliko ste zainteresirani prilagodite svoje projekte i poslovanje za prijavu iduće godine.

Konkretno, u ovom natječaju OPG –ovi su bili prihvatljivi za Mjeru A3 . Seljačko domaćinstvo, a prihvatljive aktivnosti u toj su mjeri bile vezane uz  obnovu, proširenje i uređenje postojećeg seljačkog domaćinstva.

U upitu niste naveli pruža li Vaše obiteljsko gospodarstvo već turističke/ugostiteljske usluge?
17
Lijepi pozdrav,
Moja obitelj već dugo godina ima OPG . Želja nam je otvoriti izletište. Konkretno radi se o mjestu Donja Voća. Čitala sam da su sredstva sada dobivali i OPG. Koje su to onda mjere bile za nas? Spada li i tu naše obiteljsko gospodarstvo? Tko se mogao sad na tome prijavljivati? Za što bi mi mogli tražiti sredstva?
18
Projektni ured Grada Ivanca / Odg: Svrha foruma
« Zadnji post od Projektni ured Grada Ivanca u Srpanj 11, 2016, 02:43:42 poslijepodne »
Poštovani,

prije svega želimo Vam se zahvaliti na podršci. Drago nam je što je ovakva vrsta usluge prepoznata od strane poduzetnika na širem ivanečkom području. Projektni ured Grada Ivanca nudi konzultantske usluge pripreme projektne dokumentacije koje s besplatne za sve zainteresirane do 31.12.2016. godine.

Što se tiče Vašeg upita molimo Vas kontaktirajte nas na sljedeći mail: projektni.ured@ivanec.hr kako bi mogli detaljnije raspraviti o toj temi
19
Projektni ured Grada Ivanca / Odg: Svrha foruma
« Zadnji post od Toki u Srpanj 11, 2016, 09:02:02 prijepodne »
Poštovani,
prije svega podržavam vaš radi u nastojanju da potpomažete razvoj MSP pisanjem projekata i naravno, dobivanjem sredstava za razvitak privrednika i cijele okolice. Ovaj forum pravo je mjesto za dobiti informacije iz prve ruke i podržavam njegovu aktivnost.
Stoga Vam se obraćam s upitom da li biste bili voljni proanalizirati i finalizirati projekt koji je bio napisan i poslan u Ministarstvo turizma, ali nije prošao jer očito nije bio dovoljno stručno obrađen od strane konzultantske kuće? Ideja je svakako bila u skladu sa Strategijom razvoja Varaždinske županije do 2020.g kao i Strategijom razvoja turizma RH. Zanima nas koja je Vaša procedura i koliki bi nam bili troškovi?
20
Kako pripremiti projekt da bude prihvatljiv/prijavljiv? / Odg: Pitanje
« Zadnji post od Projektni ured Grada Ivanca u Srpanj 08, 2016, 01:14:11 poslijepodne »
Poštovani,

Za OPG-ove su dostupne mjere iz Programa ruralnog razvoja.
Ukoliko se Vaš OPG bavi svinjogojstvom skrećemo Vam pažnju na mjeru 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – sektor svinjogojstva i peradarstva. Prihvatljivi materijalni trošak  za sufinanciranje od Vašeg interesa je  ulaganje u građenje i/ili opremanje objekata za životinje, uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva prihvatljivi su prijavitelji i za mjere:

6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima i 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava
Prihvatljivi  troškovi u navedenim mjerama su  kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala; kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda; podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada; uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje; građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe; kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta; kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme

S obzirom da u pitanju niste naveli nikakve podatke o svom OPG-u pozivamo Vas da nas za više konkretnih informacija kontaktirate radnim danom od 7-15 sati na telefon 042/645-482 ili na mail adresu projektni.ured@ivanec.hr .
 Str: 1 [2] 3