Autor Tema: Pitanje  (Posjeta: 6700 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stjepan123

  • Newbie
  • *
  • Postova: 1
    • Profil
Pitanje
« u: Srpanj 08, 2016, 08:52:18 prijepodne »
Pozdrav,

Ja i moja familja već se 20 godina bavimo svinjama za prodaju na malo i za osobne potrebe. Imamo želje za kupiti i uzgojiti više svinja. Bi mi bili prihvatljiv za kakav poticaj od Europe?

Offline Projektni ured Grada Ivanca

  • Newbie
  • *
  • Postova: 7
    • Profil
Odg: Pitanje
« Odgovori #1 u: Srpanj 08, 2016, 01:14:11 poslijepodne »
Poštovani,

Za OPG-ove su dostupne mjere iz Programa ruralnog razvoja.
Ukoliko se Vaš OPG bavi svinjogojstvom skrećemo Vam pažnju na mjeru 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – sektor svinjogojstva i peradarstva. Prihvatljivi materijalni trošak  za sufinanciranje od Vašeg interesa je  ulaganje u građenje i/ili opremanje objekata za životinje, uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva prihvatljivi su prijavitelji i za mjere:

6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima i 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava
Prihvatljivi  troškovi u navedenim mjerama su  kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala; kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda; podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada; uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje; građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe; kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta; kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme

S obzirom da u pitanju niste naveli nikakve podatke o svom OPG-u pozivamo Vas da nas za više konkretnih informacija kontaktirate radnim danom od 7-15 sati na telefon 042/645-482 ili na mail adresu projektni.ured@ivanec.hr .