Autor Tema: Poticaji  (Posjeta: 6695 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivica P

• Newbie
  • *
Poticaji
« u: Srpanj 22, 2016, 10:27:33 prijepodne »
Lijepo Vas pozdravljam,

Mene zanima ova mjera 6, ali ovaj dio što se tiče ulaganja u poljoprivredu. Moje obiteljsko gospodarstvo uzgaja razne žitarice, naglasak je na ječmu i hmelju, imamo potencijala da bi se širili,ali nemamo sredstva za to. Zarada nam je mala jer nas guši konkurencija izvana, sve uvozimo. Zato mi trebamo ove poticaje za bespovratnim sredstvima od Europe.  Možete mi reći koji su uvjeti i kakve je to procedura i u što bi mi to mogli uložiti?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 17, 2016, 08:27:17 prijepodne od mkrobot »

Offline Projektni ured Grada Ivanca

• Newbie
  • *
Odg: Poticaji
« Odgovori #1 u: Srpanj 26, 2016, 07:42:38 prijepodne »
Poštovani,

U mjeri 6 dostupne su dvije podmjere: 6.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima te 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Ukoliko ste mlađi od 40 godina, a vaše gospodarstvo pripada ekonomskoj veličini od 8.000 do 49.999 EUR, tada ste prihvatljiv prijavitelj za podmjeru 6.1. U slučaju podmjere 6.3. potrebno je da vaše gospodarstvo pripada ekonomskoj veličini od 2.000 do 7.999 EUR.
U podmjerama 6.1. i  6.3. prihvatljivi su troškovi ulaganja za: kupnju domaćih životinja, sjemena, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i drugo.

Intenzitet potpore u obje mjere (6.1. i 6.3.) je 100%. Visina potpore u podmjeri 6.1. za mlade poljoprivrednike iznosi 50.000 EUR, a u podmjeri 6.3. za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava 15.000 EUR.

U trenutku podnošenja zahtjeva poljoprivredno gospodarstvo mora biti upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.